Un spectacol medicament – Despre Îngeri și păsărici

Am fost la Teatrul Nou, la premieră, one women show Crina Zvobodă. Ventriloca, așa o știți. Am văzut, într-un spațiu interesant amenajat, un spectacol nou, modern, surprinzător și viu, plin de curaj și sinceritate, ce apasă rău pe butoanele fiecăruia. Un spectacol al emoțiilor-curcubeu.

Singurul element de decor este rochia ei de mireasă atârnată de tavan. Într-adevăr, acest obiect capătă în garderobă diverse conotații cu timpul… De ce nu ar fi și recuzită? Pe parcursul spectacolului rochia de mireasă e personaj și costum versatil, e învârtită și mototolită cu ingeniozitate si imaginație… ca sufletul și ființa unei femei pe parcursul ei prin lumea asta.

Pentru că în Despre Îngeri și păsărici, despre asta e vorba. Despre FEMEIE și stadiile ei, despre evoluția ei sufletească în lumea de carne. Despre conștiența de a fi Pasăre, nu păsărică.

Construit cu inteligență din momente vizuale alternate cu monologuri originale create de Crina, spectacolul aduce sub lupă condiția femeii într-o lume (încă) patriarhală, dar nu ca victimă, ci ca participant activ la creație. Ca modelator, prin alegeri personale, al realității.

M-am regăsit în toate ipostazele personajului Anastasia interpretat minunat și organic, de Crina. Am văzut și m-am revăzut în femeia-copil, femeia-candoare, femeia-iubire, femeia-dezamăgire, femeia-mamă, femeia-forță, femeia-soție, femeia-înțelepciune, femeia-robot, femeia-rămas bun.

Grațiela Amelia Ștefan • Citește mai mult pe LiterNet.ro