TEATRUL NOU

Cine suntem și cum evoluăm?

PLECÂND DE LA GÂNDUL: “CE AR MAI PUTEA FI NOU ÎNTR-O LUME ÎN CARE TOTUL S-A FĂCUT?”, ACTORUL CRISTIAN IONIȚĂ A CREAT CONCEPTUL LA BAZA CĂRUIA STĂ TEATRUL NOU.

Teatrul Nou

Acest gând a început să se materializeze în anul 2017, odată cu câștigarea de fonduri nerambursabile prin proiectul Start-up Nation 2017 București. Coincidență sau nu, într-o lume teatrală românească blazată, Teatrul Nou a fost singurul proiect cultural câștigător de Start-up Nation. Mulți artiști din lumea teatrului i s-au alăturat rapid actorului și împreună au fondat ONG-ul Asociația ART DEGEABA, al cărei scop este să educe publicul românesc prin forme teatrale noi, recunoscute deja în spațiul cultural european.

Astfel în septembrie 2018, Teatrul Nou, atât prin SRL-ul câștigător, dar și cu ajutorul asociației, își deschidea ușa primei sale săli de spectacol către viitorul săupublic.

O sală de spectacol de 100 de locuri și o galerie de artă, care va găzdui preponderent tineri artiști naționali, cât și internaționali, într-o permanentă schimbare. Un spațiu ce și va modifica înfățișarea o dată la 3 luni. Dorim să organizăm săptămânal un eveniment care să introducă oamenii în culisele creației repetiții de teatru deschise, adunări de poezie ad-hoc, podcasturi live, sculptură, pictură, etc.). Galeria va fi deschisă pentru vizite în orice moment al zilei pentru iubitorii de artă.

Situat pe str. Matei Voievod nr. 88, la 50 m de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, ne permite să aducem în zona românească a teatrului independent, pentru prima oară, conceptul de teatru industrial.

Dorim să rupem bariera dintre conceptul final, cel văzut de public în ultima etapă a prelucrării, și procesul creativ care face opera de artă să ajungă acolo. În sediul actual nu vrem să ne limităm doar la arta teatrală, ci să cuprindem toate artele, de la cele clasice (pictură, sculptură, teatru, etc.) la cele contemporane underground (graffiti, fotografie realitate augmentată, etc.)

ECHIPA TEATRUL NOU

Cristian Ioniță
Director

Schimbă idei fixe, îndreaptă suflete tari, umple instalații de cinism, repară rulmenții la moralitate.

Hobby: Actoria

Iulia Alexandra Neacșu
Actor

Lipește persoane, schimbă uleiul și filtrele de cultură, specialistă în petele de caracter.

Hobby: Actoria

Dragoș Gheorghieș
Actor

Chituiește traume, face plinuri de bucurie, schimbă becuri la viziune

Hobby: Necunoscut

Tanya Brighidin
Regizor

Mixează nuanțe sufletești, decapează rugină cerebrală, deblochează frustrări în caz de cheie pierdută sau uitată înăuntru

Hobby: Regia

Silviu Hudini
Scenograf

Repară capete tari, montează tiroliene emoționale, are Câine.

Hobby: Scenografia

Minodora Toma
Arhitect

Face planuri de viitor, procură idei noi la preț de after market, face reorganizări de interior mental.

Hobby: Arhitectura

Piața Sfântul Ștefan nr. 8

Ideea noastră ia formă într-un spațiu intim, cu o capacitate maximă de 50 de spectatori. O sală de 62 metrii pătrați, amenajată de noi ca o sală de teatru studio, ce ne împinge într-o căutare a unui adevăr scenic Stanislavskian.

Din cei trei ani petrecuți aici, primul an și jumătate ne a adus 6 producții proprii, o co-producție cu Teatrul de Artă București și peste 8000 de spectatori.

Aceștia s-au bucurat de comedii contemporane, drame, autori clasici reinventați pentru copii, concerte și recitaluri, evenimente caritabile și cursuri de dezvoltare personală.

Succesul și dorința de a evolua ne-au facut să nu ne oprim.

Teatrul Nou la GARAJ

Ne-am simțit datori să nu abandonăm oamenii în frica și singurătatea stârnite de virusul Covid. Așa că ne-am instalat într-un spațiu alternativ, în curtea Garajului Taxi Glucoza, pe str. Gheorghe Țițeica nr. 85-87.

Aici am creat un teatru în aer liber cu iz industrial, unde au avut loc primul spectacol din București și prima premieră de după perioada carantinării.

În cele trei luni de activitate la garaj, am ținut 16 reprezentații și am avut 800 de spectatori.

În celelalte luni de după vară (în care ne-am putut desfășura activitatea) până în iulie 2021 am produs încă două spectacole și am primit în sala din Sfântul Ștefan 1000 de spectatori.