De la Cehov citire: Suntem făcuți pentru iubire…

Joi e avanpremieră la Teatrul Nou. Se joacă întâia dată Cum să fac să fiu cu tine?! Un spectacol super simpatic după Cehov. Niște texte de Cehov pe care nu prea le-ați mai întâlnit pe la noi… Cum știu că-i simpatic spectacolul? Știu fiindcă am fost joi la repetiția cu public. Și mi-au dat oamenii la început o foaie și un creion și m-au rugat să le las la final o opinie cât mai sinceră. Ei bine, eu le-am furat și foaia și creionul. M-am gândit că mai bine scriu aici cum mi s-a părut….

Mi-a plăcut. Nu știu dacă de vină a fost regia Amaliei Iorgoiu sau jocul celor doi „inculpați” de pe scenă (n.r. Varty Mihail și Eduard Cîrlan). Probabil ambele ???? A ieșit ceva frumos din puzzle-ul ăsta Cehovian pe care l-au gândit ei trei. A ieșit o poveste de dragoste. Sinceră. Nici prea simplă, dar nici prea complicată. Dulce, dar deloc siropoasă. A ieșit un spectacol curat. Simplu. Simplul ăla frumos. O comedie care, dacă o iei în serios, îți dă un pic de gândit. O radiografie jucăușă a unei relații, cu bune și cu mai puțin bune. Cu stângăcii, cu nelămuriri, cu contradicții, cu planuri, cu zâmbete, cu lacrimi, cu euforie, cu rutină, cu speranțe, cu temeri… Cu iubire, above it all. Un spectacol de la care pleci cu zâmbetul pe buze. Și cu un mesaj foarte clar și foarte necesar în minte: suntem făcuți pentru iubire ????

Cum să fac să fiu cu tine?! te face să vezi cât de multă nevoie avem să iubim și să fim iubiți. Și te învață, într-o cheie deopotrivă comică și sensibilă, că uneori dragostea apare când te aștepți mai puțin. Și că jocul ei nu-i întotdeauna simplu. Dar și că toate provocările astea își au sensul lor. Și că merită. Iubirea merită trăită. E frumoasă povestea pe care o spun cu atâta entuziasm Vasea și Mașenka. Și e frumoasă și complicitatea dintre Edi și Varty. Se bucură de spectacol, se bucură să fie pe scenă și asta se simte. Și n-are cum să nu-ți placă de ei, fiindcă sunt super lipicioși la public. Și țes împreună un spectacol fain. Cu și despre iubire. Cu și despre sentimente. Cu și despre happy end…

Pe scurt, eu zic că o să vă placă povestea asta. S-ar putea să vă identificați puțin cu personajele. S-ar putea să vă întrebați ce-ați face voi în locul lor. S-ar putea să-i invidiați puțin. Dar mai mult ca sigur că înainte de orice, o să-i îndrăgiți ????