“Actoria e una dintre minunile lumii. Odata ce ai intrat in pielea primului personaj, nu vei mai inceta sa te consideri deosebit!”

Inca nu stiu daca eu am ales sa fac teatru, sau am fost adunata de pe nisipurile vietii si aruncata in marea asta de fantasme.

Obisnuiam sa ma consider a fi un copil rubensian si peltic, dar m-am trezit pe scena teatrului din Galati aplaudata de o sala intreaga… si parca nu mai eram la fel. Dupa acel moment, tot ce am incercat sa fac a avut o legatura cu teatrul: studiile, o trupa underground, piese sociale, piese de dragoste, piese interzise copiilor, evenimente, turnee, actiuni caritabile etc.

Acum am deschis Scoala de Arte Teatrul Nou, pentru ca… trebuia. Prea ne lasam prada canoanelor, uitam sa visam, sa speram, sa credem in noi insine si in minunatul dar care ne-a fost lasat: capacitatea de a crea.

“Scoala” are o rezonanta didactica, ceea ce este departe de planurile noatre legate de “Teatrul Nou”. Noi suntem o echipa, o gasca, elevi si profesori uniti prin dorinta de a construi impreuna. Este mai important ca acest curs deschide porti catre interactiunea dintre oameni si ca elevii pot alege sa joace in productii, alaturi de noi, decat sa repetam exercitiile plictisitoare, facute cu rigurozitatea unui chirurg.

Fiti liberi! Invatati sa ascultati cu inima si sa lasati copilul din voi sa rada in hohote!

Diana Vlase


“Drumul meu in actorie a fost pavat cu intamplari si coincidente. Asa am ajuns in locuri la care nici nu visam…”

Actoria trebuie privita, deopotriva, ca arta si ca business. Asta face diferenta dintre actorul profesionist si cel amator.

A trebuit sa termin o facultate, ca sa ma izbesc de problema financiara a acestei meserii. Cu fiecare spectacol in care am jucat, am fost mai aproape de concluzie: sa traiesti din actorie este ca si cum ai castiga la loto, unul dintr-o mie zambeste…

In consecinta, m-am gandit sa mai fac niste scoala! Asa am ajuns sa fiu acceptat la T.V.I Actors Studio, in New York, unde am absolvit “full time acting program”. Nu, nu am ramas acolo, insa am invatat despre adevarata insemnatate a acestei meserii. Am ajuns sa vad mult mai practic “jocurile de culise”, am inteles ce inseamna un casting si cat de fairplay trebuie sa fie lupta pentru a-l castiga.

Americanii stiu ca reusita unui produs, fie el de factura artistica sau nu, depinde de numarul de consumatori. Pe aceasta premisa si-au creat sali de spectacole care nu se golesc niciodata, productii grandioase si renumele international.

Desi noi “ne bucuram” de o alta cultura, suntem oameni talentati si valorosi; iar cu putin marketing imprumutat, putem readuce domeniul artistic pe locul pe care il merita.

Dan Ursu«Detalii legate de cursul de actorie»

La cursul de actorie vei invata despre tine! Te ajutam sa-ti depasesti barierele, sa-ti infrunti timiditatea si, de ce nu, sa pui in practica un vis pe care nu ai avut ocazia sa il transformi in realitate.
- Introducere in actorie de teatru;
- Introducere in actorie de film;
- Reperarea si corectarea problemelor de dictie si de miscare scenica;
- Improvizatie cu obiecte;
- Improvizatie pe text;
- Jocul cu aparatul de filmat;
- Stabilirea unui repertoriu pentru concursuri, casting-uri.
- Realizarea, impreuna cu echipa Teatru Nou, a unei productii scenice (o piesa de teatru), intr-o locatie publica.
a) alegerea piesei;
b) distribuirea personajelor;
c) lucrurl cu textul;
d) miscare scenica;
e) repetitii in locatie;
f) intalnire cu cursantii de la picture si muzica (care reprezinta parte active din spectacol, realizand decorul si sunetul)
g) Premiera.
O grupa este compusa din maximum 8 cursanti.
Un curs individual dureaza 120 de minute.
Cursurile au loc de 2 ori pe saptamana.
Modulul de curs dureaza 10 saptamani.

Pentru inscriere - 0724 540 977 / teatrulnou@ymail.com